כוויה דרגה 1-2

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

03/02/2015 | 20:28 | מאת: אדוה

לפני 4 ימים נכוותי ממים רותחים. באמה שמאל מהמרפק ומטה דרגה 1 ובחזה דרגה 2. נוצרו שלפוחיות בחזה . עד היום טופלתי בחבישות יומיומיות במרפאת אחיות ובסילברול. היום אמרו לי במרפאה כי את היד צריך לשמן - וחבשו לי בגזה ספוגה בוזלין. בחזה עדין יש שלפוחיות שלא התפוצצו וחבשו לי עם פולימאם . האם זה הטיפול האופטימלי. מה מהלך ההחלמה בחזה? האם יש צורך להתייעץ עם פלסטיקאי או מרפאה בעיסוק . תודה

אדווה בוקר טוב סליחה על האיחור בתשובתי. מה שלומך כעת?? האם את משמנת את אזורי הכוויה בעצמך או עדיין עם חבישה? עקרונית נשמע מדברייך שאת מקבלת טיפול טוב וחשוב לדעת מה מצב אזור הכוויה בחזה. אשמח להשיב אחרי תיאור עדכני שלך

09/02/2015 | 19:31 | מאת: אדוה

תודה רבה על תשובתך. אני עדיין עם חבישות ואשמח אם תוכלי לענות לי כי אני מקבלת דעות סותרות. יש איזור בחזה שמפריש האחיות במרפאה אומרות שאין דלקת ובאיזור הזה היתה חבישה בפולימם סילבר אתמול בפולימם הרגיל והיום החליטו לחזור לפולימם סילבר. ביתר באיזור החליטו להניח grassolid ובעוד איזור דרמהגרן. ביד הציעו לי לשמן עם דרמהגרן. השאלות שלי: האם הפולימם סילבר מספיק או שצריך חבישה אחרת ו/או אנטיביוטיקה - אני חוששת מזיהום. שאלה אחרת באם להשאיר את החבישה כל הזמן או גם לאוורר. יש אחיות שאומרות לי להשאר חבוש כל הזמן ואחרות אומרות לאוורר. לגבי היד ומניעת צלקות - האם להמשיך לשמן בגרסוליד או אמרו לי לשמן בויטמין e או בקלוקוט או משהו אחר . העור ביד מתקלף האם להשאיר עם השימון את החבישה או להשאיר ללא. אשמח לקבל תשובה מהירה היות ואני מבולבלת בשל ריבוי הדעות של אנשי המקצוע. תודה

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות