כוויה מסיגריה...

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

09/03/2013 | 18:32 | מאת: אלי

שלום רב, אתמול נכוויתי במהלך מסיבה מסיגריה תועה שהוצמדה למצחי בטעות ע"י אחד מחבריי, הלחיצה הייתה דיי חזקה ואדמומיות מידיתי החלה, מיד ניגשתי לשטוף את המקום במים קרים זורמים ולאחר כמה דקות שמתי על המקום קרח עטוף בהרבה נייר בכדי לצנן את המקום, לקרח לא הייתה נגיעה ישירה עם העור, כעת יום אחרי ישנה כוויה אינני יכול להעריך חומרתה, גודל של עיגול בקוטר ראש הסיגריה עצמה אדום מאוד ולבן יותר במרכז הכווייה, היא שורפת מעט אבל לא משהו רציני, הדבר שהכי מדאיג אותי זה האם יישאר איזשהו סימן לכוויה הזו, כמו כן דרכי טיפול, האם צריך לגשת לרופא עור? אימי אומרת שזה לא רציני ואין צורך לגשת לרופא וממליצה למרוח משחת סינטרומצין... תודה רבה מראש תודה רבה מראש

אלי שלום רב צדקת מאד כאשר שטפת מידית את המצח במים זורמים. להבא אל תניח קרח , הוא עלול ליצור כווייה חמורה יותר. מציעה לך כן לפנות לקופת חולים להראות את המצח לאחות או לרופא. הצעת אמך טובה ומתאימה אך כדאי להראות את המקום לאיש מקצוע מתאים. מאד לא מומלץ להחשף לשמש. אינני יכולה לומר דבר לגבי צלקת מכיוון שלא יודעת איך האזור נראה כעת.. אשמח לשמוע מה שלומך לאחר ביקור במרפאה..בברכה נילי

14/03/2013 | 03:12 | מאת: אלי

שלום נילי תודה על התשובה המהירה, ביום ראשון ניגשתי לקופת חולים שם ראו את הכווייה אחות ולאחר מכן כירורג-טראומטולוג שהיה נוכח, הוא הציע לי טיפול במשחת סילברול ולאחר שאמרתי לו שקראתי באינטרנט שסילברול עלולה להשאיר כתם בפנים הוא אמר לי "צודק" והחליף למשחה אחרת הידרומטיצין כמדומני, לא הייתי מרוצה מהתשובות שלו והלכתי לרופא המשפחה שמטפל בי מגיל 0, ד"ר הרמן ברקוביץ' הרופא של משפחת נתניהו, הוא מיד ביטל את הרופא בקופת חולים ואמר שהמשחה שנתן לי מלאה בסטרואידים ולא מתאימה לסוג הכווייה, הוא נתן לי משחה בשם "פוסידון ואמר לי למרוח 4-5 פעמים ביום למשך שבוע, החלטתי לשמוע בקולו של ד"ר ברקוביץ', כעת הכווייה נראית מעט טוב יותר(הצטמקה בכ10%, לא יצאה שלפוחית כפי שנראה, אך ישנו אזור לבן במרכז הכווייה שמתפרס על כ80% מאיזור הכווייה(אני לא יודע אם זאת שלפוחית קטנה ושטוחה או מוגלה), האם כדאי ללכת לרופא עור מומחה או שלהמשיך בטיפול שהתחלתי בו זה מספיק?, האם הקטע הלבן בכווייה הוא נורמטיבי או לא אמור להיות שם? חשוב לציין כי הכווייה לא גדולה(קוטר 3 ס"מ מסיגריה) אשמח לחוות דעתך לפי התיאור, תודה רבה

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות