כוייה דרגה 2

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

29/08/2011 | 13:34 | מאת: קרן

נילי שלום רב פניתי אלייך לפני כחודש בערך וענית לי ושוב תודה על התייחסותך. אך שחכתי לשאול שאלה מאוד חשובה להזכירך בני בן שנתיים וחצי נכווה לפני 13 חודשים ממים רותחים בפנים דרגה 2 ללא סימני הצטלקות. בני צבע עורו שחום ונותר לו בפנים כתם כהה יותר מצבע עורו. השאלה שלי האם כשישתזף יהיה לו שיזוף אחיד?האם הכתם הכהה שנותר זה חוסר פיגמנטציה? האם הכתם הכהה שנותר הם תאים מתים או כל הזמן יש צמיחה של תאים חדשים? ממתינה לתשובתך תודה מראש קרן

קרן שלום רב הכתם הכהה הוא היפר פיגמנטציה. לא ברור האם ייעלם או לא, ידוע שעיסוי מקומי יכול "לארגן" בדרך טובה יותר את התאים באזור ולסדר את זרימת הדם המקומית.קיימים תכשירים להבהרת כתם כהה, קונבנציונאליים שניתנים ע"י מרשם רופא וטבעיים, ללא מרשם. מקווה שעניתי לך נילי

30/08/2011 | 20:26 | מאת: קרן

נילי ערב טוב תודה רבה על תשובתך המהירה אשמח שתתיחסי לשאלתי השנייה האם השיזוף יהיה אחיד האיזור של הכתם התאים מתחדשים? מדובר בכויה דרגה 2 שטחי ללא הצטלקות. אשמח לבוא אלייך שתדריכי אותי לגבי העיסוי תרשמי לי בבקשה טלפון במרפאה ושוב תודה

קרן שלום רב אין לי תשובה ברורה וחד משמעית.לא ניתןלדעת כיצד כתם הצבע יראה בעתיד.קיימות דעות שונות, החל מרופאים התומכים בשיזוף האזור ועד למחמירים המתנגדים לחשיפה לשמש גם זמן ממושך לאחר הכוויה.מס הטלפון שלי הוא: 036320178 0523966295 בברכה נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות