סיכון בהדבקה בCMV או אדמת בבריכה

דיון מתוך פורום  הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים

23/05/2011 | 12:24 | מאת: טל

אני בהריון בשבוע 13, ולצערי הרב לא מחוסנת לאדמת, ולא מחוסנת לCMV. אני עוסקת בהידרותרפיה ושחיית פעוטות בבריכות טיפוליות כ30 שעות בשבוע עם מבוגרים, ילדים ותינוקות. וירוס הCMV עובר במים דרך הפרשות ורוק, אדמת עוברת במידה והורים החליטו לא לחסן את ילדם. במידה ואישה בהריון נחשפת לCMV או לאדמת התוצאה לצערי הינה הפלה בטוחה כיוון ששניהם מובילים למומים קשים. מה עליי לעשות? האם לגשת לרופא תעסוקתי ולהפסיק את עבודתי עד תום ההריון? אציין כי רוב הנשים בהריון כן מחוסנות מפני אדמת, מחציתן מחוסנות לCMV. בעבודה רגילה, אפילו בעבודה עם ילדים סיכויי העברת המחלה קטנים יותר בהשוואה לסביבת המים. מה עושים?

שלום רב במידה ורמת הכלור נכונה. אפשרות ההדבקה מינימלית. בכל מקרה אני ממליץ להתיעץ עם מומחה למחלות מדבקות (זיהומולוג).

מנהל פורום הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים