יותירוקס בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

25/08/2013 | 12:31 | מאת: יאנה

שלום רב. לפני שנכנסתי להריון התגלה אצלי תת פעילות בלוטת תריס, מה שהקשה עלי להיכנס להריון. עכשיו אני חושבת שאני כן בהריון, ויש לי שאלה: האם אני יכולה להמשיך לקחת את התרופה הזו בהריון כמו שלקחתי, שזה 100 מ"ג כל יום (על פי מרשם של אנדוקרינולוגית). ועוד שאלה... יש לי נטייה לכאבי ראש. פעם הייתי לוקחת אקמול פוקוס וזה היה עושה פלאים. מה עכשיו אני יכולה לקחת נגד כאבי ראש שמותר בהריון?

את אמורה להמשיך ליטול יוטירוקס על פי מרשם האנדוקרינולוגית תוך מעקב סדיר אחרי רמות ה TSH בדם ( לפחות אחת ל 6-8 שב). זאת כדי להפחית סיבוכי הריון, ואין בנטילת התרופה סיכון כלשהו לעובר. לכאבי הראש, קחי כדור אקמול. אם אין הטבה, כדאי לגשת לרופא המשפחה להמשך בירור וטיפול. בהצלחה

מנהל פורום תרופות בהריון