מאקרודנטין במשך תקופת ההריון והנקה

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

13/08/2013 | 09:04 | מאת: מירי

שלום, עקב חידק הgbs לוקחת כארבעה חודשים כל יום כדור אחד של מאקרודנטין. תאריך לידה משוער 12.9.. האם אוכל להניק את הילדה? ? למרות לקיחת התרופה בהריון? ? אשמח לתשובתכם. תודה.

לשאלתך, מותר להניק תוך כדי השימוש במאקרודנטין, אלא אם ידוע כי האם או התינוק סובלים מחסר אנזימטי הקרוי G6PD ( נבדק אצל כל הילודים). האמת היא שלא כל כך ברורה לי הסיבה לשימוש הממושך במאקרודנטין כטיפול מונע ב GBS. כדאי שתתיעצי בשנית עם רופאך המטפל. בברכה, ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון