MRI עם חומר ניגוד לפני ביוץ

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

07/05/2013 | 11:38 | מאת: שני

3 ימים לפני קבלת המחזור עברתי בדיקת MRI ראש עם חומר ניגוד. אני מתכננת להכנס להריון בביוץ של מחזור זה כלומר כשבועיים לאחר הזרקת החומר לגופי . האם ישנה בעיה או האם עדיף לחכות למחזור הבא כלומר להתרחק יותר ממועד הזרקת החומר? האם זהו חומר שארתי והאם הבדיקה לכשלעצמה אינה מסוכנת מבחינת תכנון הריון? אשמח לתשובה מפורטת ומרגיעה-אנימכירה את הסרטים שעוברים לי בראש בהריונות ורוצה להימנע מהם כמה שיותר... תודה

אין כל בעיה בבדיקת MRI בעת הריון לא כל שכן סביב הביוץ גדוליניום ( חומר הניגוד) איננו נחשב כחומר בעל השפעה שלילית על התפתחות העובר.

מנהל פורום תרופות בהריון