צילום CT שיניים בטרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

26/03/2013 | 21:34 | מאת: רחלי

ד"ר שלום רב, אני נמצאת כשבוע לאחר הזרעה. במשך כשבוע אני סובלת מכאבי שיניים שמקורם אינו ברור ויש לעשות CT על מנת לברר. מצד אחד, הגניקולוג שלי אמר לא לעשות CT, ומצד שני קראתי שצילום CT ראש הינו בעל קרינה נמוכה שאינה פוגמת בעובר. אני סובלת מכאבים ממש חזקים וזקוקה לאבחנה מהירה. גם אם אחכה כדי לראות אם אני בהריון, מה עליי לעשות במידה שאני כן בהריון? האם מותר לי לעשות CT או לא? בנוסף, ייתכן שאצטרך לקחת אוגמנטין, וגם לגביה הרופא אמר שלא רצוי בשלב זה של ההריון (אם אכן אני בהריון). קראתי שכתבת כאן בפורום שניתן לקחת, האם בכל שלב בהריון? האם קיימת אנטיביוטיקה תחליפית לאוגמנטין המותרת בוודאות? תודה רבה על תשובתך

ניתן לבצע CT ראש משום שכמות הקרינה שעלולה להגיע לאיזור התחתון ( מתחת לגובה הסרעפת) הוא נמוך מסף הקרינה שעלול להשפיע על העובר כפי שכבר ניכתב בעבר, ניתן ליטול אוגמנטין בעת הריון ואין כל צורך לחפש אלטרנטיבה בעיקר כשמדובר בתרופה שעדיפה כקו טיפולי ראשון על פני תרופות אחרות.

מנהל פורום תרופות בהריון