הריון בניגריה

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

12/03/2013 | 18:27 | מאת: תמר

ד"ר חגית שלום, אנחנו מתגוררים בניגריה כשנה, אני בהריון בשבוע 10. כיוון שניגריה היא מדינה בה המלריה מאוד שכיחה הרופא המליץ לקחת תרופת מניעה במהלך חודשי ההריון, לדבריו גם אם אדבק במלריה ההתפרצות תהיה חלשה, לדבריו, התרופה אין מזיקה לעובר. שם התרופה: Paludrine 100mg tablets, האם אכן בטוח לקחת את התרופה בתקופת ההריון והאם מומלץ לעשות כך? כמו כן, מסוף יוני אני מגיעה לארץ עד הלידה. תודה רבה!!! תמר

שלום תמר עד כה לא ניצפו מומים מולדים לאחר חשיפה לפלודרין מעל לשכיחות באוכלוסיה הכללית. במדינה בה המלריה כה שכיחה והסיכון לחלות בה עולה על הסיכון התאורטי בנטילת התרופה, השימוש בה מומלץ במהלך ההריון.

מנהל פורום תרופות בהריון