פרנטל בהריון - עודף ויטמין A?

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

16/01/2013 | 15:16 | מאת: לי

שלום ד"ר, אני בשבוע 11 להריון, הרופא הורה לי ליטול כדור פרנטל של חברת ויטה - קנדה,אשר מכיל 1500IU ויטמין A ו 1500IU בטא קרוטון. אציין כי בבדקיה שביצעתי בשבוע 6 , למעט מחסור בויטמין D לא היה חסר לי אף ויטמין, הכל היה ברמה יפה מאוד. האם לא מסוכן ליטול את הכדור מחשש לעודף ויטמין A? תודה רבה, לי

שלום לי כדור פרנטל הינו מולטיויטמין המותאם לנשים בהריון, והמכיל מספר ויטמינים המשמשים כתוספי תזונה לנשים הרות ומניקות. כל המרכיבים, כולל ויטמין D ו A, מופיעים במינונים מתאימים להריון( הדבר נכון גם לגבי הכדור שציינת בפנייתך).

מנהל פורום תרופות בהריון