שבוע 13 וחיידק סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

13/01/2013 | 17:10 | מאת: יפית

שלום רב. אני בשבוע 13 להריון.היום במשטח גרון התגלה חיידק סטרפטוקוקוס. (אין לי חום/נזלת ,רק שיעול חזק וכאבי גרון) עברתי 3 הפלות לפני הריון זה ולכן אני חוששת מאד ליטול תרופות בהריון. רופא המשפחה נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה מסוג פן-רפא וי-ק 500 (קפליות). מקריאת חומר ברשת הבנתי שיש רופאים הממליצים דווקא לא ליטול אנטביוטיקה ,משום שהחיידק נוטה לחזור ולכן יש ליטול אנט' לאחר הלידה או/בנוסף לתת לתינוק אנט' כשיוולד. שאלתי - מה המלצתך? האם יש סיכון לעובר כרגע אם לא אטול אנט'? תודה מראש

את מתכוונת לסטרפטוקוק מסוג אחר שהמצאותו בנרתיק של נשים הרות מצריכה טיפול אנטיביוטי בלידה. במקרה שלך מדובר בסטרפטוקוק בגרון שהוא כאמור מסוג שונה מזה שקיים בנרתיק. הטיפול האנטיביוטי ברפאפן חשוב עבורך כדי למנוע סיבוכים הכרוכים בדלקת גרון שאיננה מטופלת. הטיפול איננו מסכן את ההריון או העובר בריאות שלמה ד"ר קליגר חגית

14/01/2013 | 14:33 | מאת: יפית

מנהל פורום תרופות בהריון