חומצה פולית בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

12/01/2013 | 23:37 | מאת: מיה

אני בשבוע השמיני להריון. עד כה נטלתי 400 מקג של חומצה פולית. לפני מספר ימים התחלתי ליטול טבליות פרנטאל המכילות 1 מג חומצה פולית כך שבמשך מספר ימים נטלתי1.4מג של חומצה פולית. האם מדובר במינון גבוה מידי? מהי הכמות המומלצת? האם להפסיק לקחת טבליות של 400 מקג? האם נגרם לנזק לי או להריון ?

ניתן ליטול מינון של 5 מ"ג חומצה פולית. לעיתים זה אפילו עדיף מהמינון הסטנדרטי, במיוחד כאשר אשה החלה ליטול חומצה פולית רק בתחילת ההריון ולא לפני כן . חומצה פולית חשובה להתפתחות העובר ולמניעת אנמיה אימהית, והעודפים מתפנים במהירות מהגוף.

מנהל פורום תרופות בהריון