CLEFT LIPS

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

24/09/2012 | 17:54 | מאת: נינה

ערב טוב.. רוצה לברר בקשר השפה השסועה, ארוס שלי נולד סובל משפה שסועה (CLEFT LIPS) אבל היום אין סמנים בכלל כי הוא עשה הרבה ניתוחיות לפה והיו מוצלחות בעזרת השם.. השאלה היא: אני חוששת מהירושה בדבר הזה וזאת אומרת מפחדת שישפיע על ילדים שלנו מה עליי לעשות לפני הנישואין ?? האם עליי לקחת תרופות מיוחדות כדי למזער מפגיעה הזאת ולכדי לטפל בצורה נכונה ומהרה לפני ההיריון??

שלום נינה אני מציעה שתפני טרם הריון עתידי ליעוץ גנטי( הפנייה מרופא נשים מטפל). בנוסף, אני ממליצה להתחיל בנטילת חומצה פולית במינון 5 מ"ג ליום 3 חודשים טרם ההריון ובמשך ההריון (לפחות עד סיום הטרימסטר הראשון להריון, כלומר שבוע 12 ) בהצלחה

מנהל פורום תרופות בהריון