חסר בברזל, עודף בחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

30/12/2009 | 18:39 | מאת: ורד

שלום אני בהיריון בשבוע 28 שאלתי הראשונה נוגעת לחוסר בברזל. מזה כשלשה חודשים אני נוטלת שני כדורי ברזל ליום, של ferro-gradument ללא חומצה פולית. עקב קושי בהשגת התרופה כרגע בארץ, כמו כן ערכי הברזל שהתקבלו בבדיקת דם: RBC 3.26, HB 10.4, HCT 29.0 החליטה הגניקולוגית שלי שעלי לעבור ל ferrifol. מאז שעברתי לתרופה זו אני חשה עייפות רבה יותר. שאלתי היא האם הדבר מעיד על כך שברזל זה איננו מתאים לי, כמו כן, האם ישנו ברזל אחר שיכול להתאים? שאלתי השנייה נוגעת לעודף בחומצה פולית. כרגע מאחר ואני נוטלת פריפול פעמיים ביום ובנוסף לכך פרנטל, צריכת החומצה הפולית היומית שלי עומד על 2 מ"ג ליום. בבדיקת הדם (שנעשתה ממש בסמוך להתחלת נטילת הברזל החדש, עד אז נטלתי את הברזל ללא החומצה הפולית) ערך החומצה הפולית היה 54.48 > שאלתי היא האם אני צורכת יותר מדי חומצה פולית ליום, בהתחשב בכך שגם ככה אני חורגת מהמקסימום הכדאי ע"פ בדיקת הדם? האם יש בכך סיכון לעובר? אודה לך על תשובתך ורד

01/01/2010 | 18:27 | מאת: דר' יובל יפת

אני מסכים שלא צריך לצרוך כל כך הרבה חומצה פולית. מה רמת הברזל שלך? מה שרשמת זה המוגלובין לא ברזל. מה רמת פריטין? MCH? MCHC? בי12? בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

04/01/2010 | 10:17 | מאת: ורד

שלום רמת MCHC הינה 36.0, רמת MCH היא 31.9. אין לי בבדיקה ערך של iron, של ferritin או של בי-12. האם אתה ממליץ לעשות בדיקות אלה? במידה ותצא תוצאה תקינה או נמוכה על איזה ברזל אתה ממליץ? תודה ורד

מנהל פורום תרופות בהריון