טטנוס בהריון ותינוק עם בעיה ברגל

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

20/08/2008 | 09:09 | מאת: אורית

בוקר טוב... תינוקי יקירי, כיום בן חצי שנה, נולד עם בעיה ברגל. קצת קשה לעלות את הדברים בכתב, הכל עדיין טרי וכואב, אולם זקוקה לעזרה וייעוץ. רגלו הימנית קצרה ודקה יותר, מהברך ומטה, לאחר צילומים מסתבר שהשוקית דקה יותר. כף רגלו קטנה וצרה יותר עקב חוסר אצבע (האמצעית כנראה). לאחר ייעוץ גנטי התברר כי הבעיה אינה תורשתית אלא טעות גנטית בייצור. במהלך ההריון, בדיוק בשבוע השביעי (השבוע בו מתפתחות הגפיים והחלוקה לאצבעות) קיבלתי זריקת טטנוס. התגובה שלי לזריקה היתה קשה (חולשה של כמה ימים, הקאות חוסר תיאבון וכו') עד כדי קבלת נוזלים במיון. האם ייתכן כי זריקה זו היא שפגעה בעוברי.

22/08/2008 | 20:21 | מאת: דר' יובל יפת

לא נראה לי. התיעצי עם המכון הטרטולוגי בפקס 026241328. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון