גירודים בעור

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/05/2009 | 11:36 | מאת: עירית

אמי, בת ה - 88, סובלת מזה שנים רבות מגירודים בלתי פוסקים, שמופיעים, לסירוגין, באיזורים שונים בגוף (גב, מתחת לצוואר, ידיים, רגליים) בעיקר בלילה. הגירוד מלווה בהופעת נקודות אדמדמות- ורודות - התופעה חולפת כעבור זמן מה ומופיעה שוב, כאמור, במקום אחר. יש לציין, כי אמי נוטלת באופן קבוע תרופות למחלת לב כמו: מונוקורד, קורדילוק, אספירין, וכן אנלפריל (לחץ דם) סימבקסון (כולסטרול) ואנטיביוטיקה - לטיפול בדלקות שתן חוזרות - כרגע מטופלת בצפורל. אודה לסיוע בקבלת יעוץ כיצד לטפל בתופעה הטורדנית הזו, שמכבידה ומהווה סבל בלתי פוסק עבור אמי.

05/05/2009 | 22:59 | מאת: אילן שפר

עירית שלום אני מניח שאם הבעיה נמשכת כמה שנים, הגעתם באיזשהו שלב לרופא עור שהוא הכתובת ההגיונית לאבחון וטיפול בבעיות עור מהסוג שאת מתארת. קיימים טיפולים שונים לגרד: תרופתיים,בבליעה או משחות למריחה אבל חשוב יותר לנסות לברר מה גורם לגרד, האם זו תופעה אלרגית ואם כן, למה? בהצלחה.

11/05/2009 | 16:55 | מאת: רוני

ראי אתר משפחה מטפלת www.reutheshel.org.il

מנהל פורום גריאטריה