הנחיה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/02/2015 | 09:29 | מאת: יושי

אבי אלמן בן 81 החי לבד, המצב שלו התרדר לאחרונה מאוד, אך לא אנו לא שמנו לב לכך בשל העומס היומיומי של חיינו, עבודה/בית/ילדים קטנים וכו'... בשבוע שעבר הוא נפל בלילה בביתו, לא הגגיע ללחצן המצוקה ושה על הרצפה למעלה מ-10 שעות עד שהבנו שקרה לו משהו. הזעקנו אמבולנס שלקח אותו לביה"ח, אך לרחק סדרת בדיקות הוא שוחרר. לצערי גיליתי שהוא גם החל להשתין על עצמו. מה עושים עכשיו?? אין לנו אפשרות לטפל בו, חייבים עזרה אך כל הטופסולוגיה וההליכים לוקחים מלא זמן, אנו מפחדים להשאיר אותו לבד אך גם לא יכולים לטפל בו בעצמנו. היאוש והדאגה גדולים מנשוא...מה עושים????

21/02/2015 | 11:58 | מאת: אילן שפר

הפתרון היחיד "מהרגע להרגע" בהנחה שאין באפשרותכם לטפל בו בעצמכם, הוא מסגרת מוסדית, לפחות עד שתתארגנו בבית או תחשבו על מוצא אחר.חפשו בית אבות או מחלקה תומכת בדיור מוגן שיוכלו לקבלו (באופן פרטי בשלב זה) לתקופה של חודש או חודשיים, כאמור עד שתתארגנו.חשוב כמובן לשתף את אביך בהתלבטות ובפתרון.

מנהל פורום גריאטריה