פסטה או ג'ל

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/01/2015 | 01:41 | מאת: יוסי

שלום השאלות הן לא כתחליף לייעוץ פרטני, אך בכל זאת. מה ההבדלים בין התכשירים לטיפול בפצעי לחץ על בסיס ג'ל או פסטה? למשל בין דרמהגרן ג'ל לדרמהגרן B, או גרנוג'ל מול גרנופלקס פסטה? לאלו מקרים כל אחד מהם מתאים יותר? והאם בפצע לחץ דרגה 2 (בספק 3) בטרוכנטר מתאים יותר פסטה או ג'ל? וכן פצע לחץ עמוק ונקי בסקרום, האם מתאים ג'ל או פסטה? תודה רבה

30/01/2015 | 00:40 | מאת: אילן שפר

ג'ל הוא על בסיס מים, פסטה היא על בסיס שומני. מידת ההתאמה של שניהם היא בהתאם לעומק הפצע ועד כמה הוא נקי או לא, הם לא מתאימים לפצעים מזוהמים או נקרוטיים,לפצע לחץ עמוק ונקי אני אישית הייתי משתמש בדברים אחרים. כפי שכבר עניתי הרבה מאוד פעמים בנושא של טיפול בפצע, החומר בו מטפלים הוא לא הגורם היחיד שיקבע את איכות הטיפול או את סיכויי ההצלחה של הטיפול,זה אפילו לא הגורם העיקרי, מה שיקבע הצלחה של טיפול בפצע לחץ זה בראש וראשונה מצבו התזונתי של החולה (חלבון!!!!), בנוסף:מצבו הגופני הכללי,מחלות נלוות, אנמיה כן או לא, תרופות שאולי יש להן השפעה על תהליך הריפוי (סטרואידים), טיפול סיעודי תומך- שינויי תנוחות. אם הכל מתקיים גם גזה טבולה בסליין או תמיסת הרטמן(הרטבות) היא טיפול טוב.

מנהל פורום גריאטריה