פלמינל לעומת דבש רפואי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/12/2014 | 00:27 | מאת: מני

שלום מה היתרונות של כל אחד מהתכשירים הנ"ל לפצע לחץ? מדובר על פצע לחץ עמוק בדרגה 4, במצב נקי. האם יש עדיפות לאחד מהם על פני השני? והאם ניתן להשתמש במקביל יחד עם חתיכות קטנות של חבישת קולגן על הדבש/פלמינל כדי להוסיף מרכיב של בניית תאים? תודה

16/12/2014 | 06:46 | מאת: אילן שפר

שני חומרים שונים, העדיפות היא למה שעוזר, משתמשים באחד למשך 7-10 ימים, אם אין שינוי מהותי אפשר להחליף, אם יש הרעה להפסיק מיד. אני לא חושב שיש מקום להוסיף חבישת קולגן על דבש או פלמינל. אני חוזר ואומר שמה שיקבע האם פצע ירפא הוא לא (רק)החבישה, אלא בעיקר מצבו הבריאותי הכללי של החולה, רמת האלבומין שלו (הכי חשוב!!), המוגלובין.

מנהל פורום גריאטריה