מזון רפואי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/11/2014 | 20:49 | מאת: דניאל

שלום חולה שמזה שנים מאושפז במחלקה סיעודית בבית אבות, לאחרונה אושפז בבית חולים עקב אירוע אספירציה והלם זיהומי ועוד, אשפוז שנמשך למעלה משלושה חודשים, בזמן הזה פיתח פצע לחץ גדול מאוד בדרגה 4. בבית החולים קיבל הזנה דרך זונדה, ובהמשך באמצעות פג. כמו כן קיבל מזון רפואי מסוג אוסמולייט וכן 2 פחיות "פרטיב" (מיועד לתמיכה בפצעי לחץ) בכל יום, וכך גם מופיע בהמלצות בתעודת השחרור. כעת הועבר למחלקה לסיעוד מורכב (בעיקר עקב הפצע לחץ), במחלקה אין פרטיב אלא רק את הדברים הבסיסיים, אמרו לנו להביא מהבית פרטיב, כששאלתי האם לפחות יעשו קיזוז מול העלות של פחיות האוסמלייט שהיה מקבל במקום הפרטיב, אמרו שבעקרון לא, אבל אפשר לפנות להנהלה. א. האם מחלקה לסיעוד מורכב לא אמורה לספק מזון מתאים למצבו הרפואי המיוחד כמו בבית החולים? ב. האם זה תקין שהם לא רוצים לפחות לקזז את זה מול 2 פחיות אוסמלייט? (בין כה וכה הוא אמור לקבל 7 פחיות, אם לא שנביא פרטיב מהבית הם יצטרכו להוסיף עוד 2 אוסמלייט) ג. האם זה קשור גם לקופת החולים? אפשר לקבל השתתפות מהם על אף שהוא שוהה במחלקה לסיעוד מורכב? האם זה קשור לתקרת ההגבלה לגבי מזון רפואי? (כי אם נצטרך לשלם הכל על חשבונינו זה יעלה כ 1200 ש"ח בחודש - כל פחית עולה כ 20 ש"ח) סליחה על האורך תודה

14/11/2014 | 21:16 | מאת: אילן שפר

הכתובת המתאימה לשאלות שאתה שואל היא כפי שהוצע לך הנהלת המוסד בו החולה שואל ואם התשובות שתקבל לא נראות לך או לא מספקות אני מניח שתוכל לקבל תשובות גם בפניות הציבור במשרד הבריאות טלפון: 5400* (מוקד פניות טלפוני) פקס: 02-5655969 דוא"ל: [email protected] דואר: פניות הציבור, משרד הבריאות, רחוב ירמיהו 39, ירושלים, 9101002 http://www.health.gov.il/PniyotHazibur/Pages/default.aspx

מנהל פורום גריאטריה