הזנה אנטרלית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/11/2014 | 02:15 | מאת: צבי

שלום יש לי כמה שאלות בעניין הזנה אנטרלית ואשמח לקבל מענה והסבר. א. האם ישנם נהלים של משרד הבריאות בכל הקשור להזנה אנטרלית בעניין בדיקת שארית/מינון וקצב/שטיפות/החלפת שקיות האכלה/משך זמן האכלה ברצף וכדומה? או שכל מוסד רפואי עושה לפי שיקול דעתו? (אם יש נהלים ברורים ועדכניים, אשמח לקבל קישור והכוונה) ב. האם יש הבדלים בין האכלה בזונדה או בפג לגבי בדיקות שארית וכל האמור לעיל? ג. חולה סיעודי שסובל מנטיה לאספירציה, ומקבל את ההזנה כמעט על פני כל שעות היממה בקצב של 85, סה"כ 7 פחיות (אוסמלייט ופרטיב), האם יש כללים בעניין כמות המילוי בשקית? האם אפשר למלא בשקית 3 פחיות ולהשאיר את זה ללא כל בדיקה באמצע או שזה מנה גדולה מדי ללא בדיקה? ד. כמה פעמים מינימום חובה לבדוק שארית בכדי למנוע אספירציה? ידוע לי שהכלל הוא לפני כל ארוחה, אך בחולה שמקבל אוכל על פני רוב שעות היממה, איך נוהגים? ה. כמה זמן מקסימום ניתן להשתמש בשקיות האכלה? והאם אפשר לתת את הנוזלים באותה שקית או שנוזלים יש לתת בשקית אחרת (כמו שנהוג בבתי חולים)? תודה רבה

14/11/2014 | 21:02 | מאת: אילן שפר

צבי שלום אני מצרף שני קישורים בהם תוכל למצוא תשובות לשאלותיך. www.health.gov.il/PublicationsFiles/pium_kiva_2.doc http://www.old.health.gov.il/download/ng/0_5_9.pdf

מנהל פורום גריאטריה