הרטבות לפצע לחץ

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/10/2014 | 17:13 | מאת: רעות

שלום מה ההבדל בין נורמל סליין לתמיסת הרטמן? האם שניהם מתאימים לפצע לחץ גדול דרגה 4 (הגיע לשלב של נקי לאחר שימוש בסולפה מאיילון) בכדי לשמור את הפצע לח? ישנם תחבושות עם תמיסת רינגר (זה בעצם הרטמן?) שמיועדות לפצעי לחץ, האם זה מצביע על עדיפות על סליין? ישנם התוויותנגד כלשהן בשימוש בתמיסת הרטמן לפצעי לחץ עמוקים עם מעורבות עצם? תודה

18/10/2014 | 00:20 | מאת: אילן שפר

רעות שלום רינגר זה הרטמן, ההבדל בין הרטמן לסליין הוא באשלגן שיש בהרטמן וזו ההרטבה העדיפה לפצעי לחץ אם כי מנסיוני ההבדל לא מאוד עקרוני.אין התוויות נגד לשימוש בהרטבות הרטמן (טנדרווט אקטיב טובה מאוד לצורך הענין) לפצעי לחץ עמוקים

18/10/2014 | 20:03 | מאת: רעות

מה יש בטנדרווט אקטיב שטוב לפצע כזה? האם זה שונה מסתם הרטבות הרטמן? כשהעליתי בפני האחות את הרעיון של הרטמן היא מיד הלכה לבדוק והביאה את הטנדרווט, אלא שלאחר מכאן אמרה שזה לא יתאים, מאחר והפצע גדול יותר מהתחבושת ויש בו גם כיסים (זה פצע עמוק שצריך למלא אותו, ובין השאר יש גם כיסים שאפשר להכניס את האצבעות בהם מתחת לשולי הפצע), והטנדרווט לא ניתן לגזירה. האם זה אכן כך או שיש דרך להתגבר על זה? תודה

מנהל פורום גריאטריה