בקע

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/10/2014 | 22:36 | מאת: רינת

שלום, האם דחיית ניתוח בקע יכול להחמיר את המצב, או הניתוח הוא הכרח? מדי פעם ישנם כאבים. האם חגורה יכולה לעזור באופן קבוע? מועדים לשמחה ושבוע טוב

12/10/2014 | 22:23 | מאת: אילן שפר

ההחלטה על הצורך בניתוח בקע תלויה בסוג וגודל הבקע, גילו של המטופל, מצבו הכללי, מחלות נלוות, דחיה לא תמיד בהכרח מחמירה את המצב אולם צריך לקחת בחשבון סיבוך כמו "כליאה" של בקע שהוא מצב חרום ומחייב ניתוח מיידי.חגורה יכולה לעזור, שוב תלוי בכל הגורמים שציינתי. אני מציע כמובן לפנות ליעוץ גסטרו ו/או כירורגי.

13/10/2014 | 15:52 | מאת: רינת

תודה על ההסבר,אבי בן 85 האם הניתוח הכרחי כי הוא חושש מהניתוח. תודה

מנהל פורום גריאטריה