טיפול בתרופה ריספונד

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/06/2014 | 20:39 | מאת: קרן

שלום, אבי חולה דמנציה ומטופל בתרופה בשם אקסלון ולאחרונה עקב חוסר שקט ואגרסיביות מילולית (קללות, כעס) קיבל את התרופה ריספונד 1 מ"ל במטרה להרגעה. השאלה היא: 1. בעלון של התרופה מצוין אזהרה "מחקרים בחולים קשישים הסובלים מדמנציה הראו כי ריספונד הנלקח לבדו קשור בעלייה בסיכון למוות". 2. אבי סובל בקושי בהירדמות ואחת התופעות לוואי השכיחות מאוד מצוין קושי בשינה. האם כדאי לתת את התמיסה בשעות הבוקר? והאם השימוש בתרופה עלול להיות בעייתי?

09/07/2014 | 20:14 | מאת: אילן שפר

אני חושב שהרופא שרשם את התרופה לאביך צריך להנחות אותך. בעיקרון ניתן לתת את התרופה בבוקר/ בערב או גם וגם. השאלה מתי בעיקר הוא באי שקט? צריך לקחת בחשבון שריספונד במשך היום עלול לפגוע בערנות ועלול גם לפגוע ביכולת הניידות, זאת מעבר למה שאת ציינת ורשום בעלון התרופה. כאמור, פני לרופא המטפל לקבל הסברים והנחיות נוספות.

מנהל פורום גריאטריה