שמיעת רחש באוזניים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/03/2014 | 06:10 | מאת: קארינה

לאחרונה שמתי לב לרחש מתגבר בכל מקום בחדרים. הגאם מקור רחש כזה יכול להיות ממכשירים אלקטרוניים שנמצאים בכל מקום בבית, מרעש סביבתי לסוגיו? לאחרונה הותקנו אנטנות סלולריות בגג בנין סמוך - האם יש קשר? אולי פשוט יש לי בעיות במערכת השמיעה ואני זקוקה לבדיקה רפואית? אודה על תשובה למטרד הזה שמציק לי כי זה קיים כל הזמן ללא הפסקה. תודה.

09/03/2014 | 10:37 | מאת: אילן שפר

קארינה שלום יתכן שמקורו של הרחש שאת שומעת הוא אכן מרעש סביבתי, לא סביר שמקורו באנטנות או במכשירים אלקטרוניים בבית, לעיתים מקור הרחש הוא לא חיצוני אלא פנימי במערכת השמיעה שלנו, רעש כזה לדוגמא נקרא טינטון, או טינטוס בלועזית, חפשי באינטרנט את המושגים האלה ואולי תקבלי תשובה לשאלתך, בכל מקרה אני כמובן ממליץ על בדיקה של רופא אף אוזן גרון ואם הוא ימליץ אז גם בדיקת שמיעה.

מנהל פורום גריאטריה