ליחה כרונית אצל אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/12/2013 | 22:55 | מאת: מיכל

אשה מבוגרת (בת 87) עם ליחה כרונית. יש תקופות שקצת יותר טוב, ואז מורע שוב, בעיקר בחורף. ברקע יתר לחץ דם וסכרת, כתוצאה מהגיל. חולת אלצהיימר. בעברה דלקת ריאות (לפני 3 שנים) בכל הריאה הימנית. באביב שעבר חזר צילום חזה תקין והרופאה נתנה לה מוקוליט 3 פעמים ביום. אחרי הכדור הרביעי התפתח שלשול נוראי, כמובן שמייד הפסיקה לקחת את המוקוליט ולמרות זאת השלשול נמשך עוד 3 ימים לאחר מכן. לפני שבועיים הליחה שוב מאוד התגברה, בוצע שוב צילום חזה, והתשובה שוללת דלקת ריאות אבל אובחן שהסינוס הקוסטופרני הימני לא פתוח במידה מספקת. אני מניחה שזה הגורם לתפליט. הטיפול שהרופאה נתנה זה שוב כדור מכייח (ERDOTIN 300 מ"ג, כדור אחד 3 פעמים ביום). ואני תוהה מה יעזור ייבוש הליחה אם הסינוס לא מספיק פתוח, (וזה עוד בהנחה שהכדור לא יעשה תופעות לוואי כמו המוקוליט), ומה הטיפול שפותח סינוס, אם קיים טיפול כזה. אני נותנת לה סירופים טבעיים (אלפנקראפט) אבל זה לא ממש עוזר.

31/12/2013 | 00:35 | מאת: אילן שפר

אני מציע שתפני את השאלה לפורום ו/או רופא אף אוזן גרון ו/או ריאות.

מנהל פורום גריאטריה