הכנסת פג כאשר קיים כבר סטנד בגרון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/10/2013 | 13:52 | מאת: אלכס

שלום רב. סבתא שלי בת 91 סיעודית עם גידול בגרון החוסם חלקית את מעבר האוכל. הוכנס לפני 3 שבועות סתנד אך למרות זאת כבר פעם שלישית מגיעה לבית חולים כי האוכל נתקע. היתה הצעה של רופה בית חולים להכניס פג אך הגוסטרולוג אמר שבגלל הסטנד אין אפשרות להכניס פג. האם יש פתרון לבעיה , האם יש גסטרולוג או מנתח שיכול להכניס פג למרות הסטנד ( לדעתי בעובי 1cm) ?

29/10/2013 | 23:08 | מאת: אילן שפר

אני מודה שלא ברור לי למה לא ניתן להכניס פג ישירות לקיבה כאשר יש סטנט בגרון אבל אני מניח שלאותו רופא שאמר לכם זאת יש פתרון אחר להציע שהרי זה תחום המומחיות שלו. לא כתבת לי האם ניסו לתת לה מזון נוזלי (אנשור ודומיו)

29/10/2013 | 23:51 | מאת: דידי

בהליך PEG מוכנס אנדוסקופ דרך הפה, ייתכן ושם הבעיה

מנהל פורום גריאטריה