סירוב לחגור חגורת בטיחות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/03/2009 | 11:09 | מאת: שלומית

אבי בן 81 בקרוב ועדיין נוהג.[המשך מתן הרישיון נמצא כרגע בטיפול המרכז לבטיחות בדרכים]. השבוע סיפרה לי אימי שסירב לחגור את חגורת הבטיחות בתואנה שעכשיו אין משטרה ושהוא נוהג לאט [הנסיעה היתה בערב]. היא ממש התווכחה איתו וזה לא עזר.כמובן שזה מצב מאוד מסוכן לכל יושבי המכונית וגם לנהגים האחרים בכביש . מה ניתן לעשות? תודה רבה שלומית.

15/03/2009 | 00:43 | מאת: אילן שפר

שלומית שלום לא ברור לי האם את שואלת מה ניתן לעשות במקרה המסויים הזה או האם באופן כללי נהיגתו של אביך נראית לך לא אחראית / מסוכנת? האם מתן הרשיון נמצא בטיפול מאחר ורופא המשפחה / גריאטר שלח למרכז מכתב הנוגע לכשירותו לנהוג? אם יוחלט לא לחדש את רשיונו הרי שזה יתן את המענה לבעיה שהעלית. לצערי אין תשובה ברורה אחת לשאלתך, צריך להבין שנושא הפסקת הנהיגה בכלל הוא קשה לקבלה ומהווה מגבלה משמעותית בתפקוד. הרצוי היה כמובן לדבר עם אביך ולנסות להסביר לו את הסכנה בהתנהגותו, יכול להיות שהוא ישמע לבן משפחה אחר מאשר לאשתו, היה ולא הסכים, אפשר להגיד לו ישירות שאיש מבני המשפחה לא יסע איתו (זה עדיין לא מבטיח שהוא לא ינהג) ובמקרה קיצוני יותר, אם ברור שנהיגתו מהווה סכנה ממשית והוא מסרב להפסיק לנהוג, לקחת את מפתחות המכונית או לקחת את המכונית.צעד לא פשוט אבל לעיתים הכרחי. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה