שאלה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/02/2013 | 20:51 | מאת: מתת

האם לדעתך נכון לספר לקשישה בת 95 על מחלתו הסופנית של בנה.יש לה עוד ילדים. לפי אופיה לא תוכל לשאת את הידיעה על מותו הקרב. דעתך. תודה.

03/02/2013 | 22:02 | מאת: אילן שפר

מתת שלום את שואלת "האם זה נכון", ברור לך, אני מקווה, שאין כאן נכון ולא נכון, מעבר לזה מה שעשוי להראות נכון עכשיו עלול להראות כמוטעה בהמשך. זו החלטה שהיא אכן לא פשוטה ותלויה בהרבה מאוד גורמים. את שואלת את דעתי האישית - התשובה היא כן לספר לה ולו גם מהסיבה היחידה שהשניים יוכלו להיפרד כמו ש"צריך", אותה קשישה הרי תגלה בסופו של דבר שבנה נפטר ומה בדיוק תענו לה אז כשתרצה לדעת למה לא סיפרו לה. את גם כותבת ש"לפי אופיה היא לא תוכל לשאת את מותו הקרב" מי החליט ומה זה בדיוק אומר? אנחנו לפעמים מתיימרים לדעת מה האחר חושב או איך הוא מרגיש, הרבה פעמים אנחנו בטוחים בצדקתנו אבל טועים. (האחרים, דרך אגב, מאמינים שהם יודעים מה אנחנו חושבים ואיך אנחנו מרגישים....)

04/02/2013 | 01:17 | מאת: מתת

מנהל פורום גריאטריה