שינויים בהתנהגות של אימי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/12/2012 | 12:33 | מאת: יסמין

ד"ר שלום רב, אימי בת 71, עד לאחרונה היתה מלאת שמחת חיים, חיונית, דואגת תמיד לילדים ולנכדים, שואלת ומתעניינת. לאחרונה, (כ 3 שבועות לערך) שמנו לב שהיא מאבדת משמחת החיים והחיוניות שבה. היא ישנה הרבה מאוד במהלך היום (לא ישנה טוב בלילה), שוכחת ומתבלבלת בדברים קטנים. גם הקול שלה השתנה והוא יותא מונוטוני. היא כאילו נמצאת ולא נמצאת איתנו. היא מדברת לעניין ומי שלא מכיר אותה יתקשה להבחין בשינויים האלה, אבל אנחנו מאוד מודאגים. היא מבינה שמשהו מתרחש אצלה אבל לא יודעת לשים על זה את האצבע ולא רוצה ללכת בשביל זה לרופא. מה אפשר לעשות? נשמח ונודה לעצתך המלומדת בעניין

07/12/2012 | 21:11 | מאת: אילן שפר

יסמין שלום אין דרך לעקוף את הבדיקה הרפואית משום שעלולים להיות מספר גורמים למה שאת מתארת, ייתכן שבדיקת דם פשוטה תצביע על הסיבה לשינויים (שינוי ברמת מלחים, ליקוי בפעילות בלוטת התריס, חוסר בויטמיןB12 ועוד)אבל ייתכן גם שצריך יהיה לבצע CT של הראש. נסו בינתיים רק לשכנע אותה לבצע בדיקות דם ומשם להמשיך הלאה.

מנהל פורום גריאטריה