קטיעה מתחת לברך של סבא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/09/2012 | 11:47 | מאת: משה

שלום. סבא שלי בן 82, עבר לפני שבוע קטיעה מתחת לברך על רקע מחלת וסקולרית. בנוסף הוא סובל מתפקוד לקוי של הכליות,ללא טיפולי דיאליזה,אבל אחרי הקטיעה הנפרולוג אומר שהוא רואה שינוי לטובה,ואין צורך בדיאליזה גם אחרי הניתוח. אני חייבת לציין שסבא שלי למרות מצבו הביאותי הלא משרשים בכלל "על הדף" נראה בריא מאוד למראית עין. הוא חזק מאוד גם פיזית וגם נפשית,עצמאי ומאוד רוצה להשתקם. הרושם שאני והמשפחה שלי מקבלים בבית החולים זה חוסר רצון להעביר אותו למחלקה שיקומית ואינני מבינה מדועה. אנחנו מחכים לוועדה שתחליט אם הוא מסוגל לעבור שיקום למרות שפיזוטרפיסת שבחן אותו המליץ על כך לאור שיתוף הפעול של סבא. רציתי לדעת מה הם אפשרויות השיקום בזמן המיידי וגם בתווך הארוך- אנחנו לא רוצים לזרוק אותו בבית עם עובדת זרה וגם הוא לא רוצה בכך. אם הוועדה תחליט מסיבה כלשהיא שהוא לא כשיר לשיקום האם אפשר לערער על כך? תודה רבה

04/10/2012 | 15:42 | מאת: אילן שפר

משה שלום ייתכן שבינתיים הבעיה נפתרה וסבך נמצא בשיקום, בכל מקרה על פי הוראות משרד הבריאות ועל פי מה שאתה מתאר סבך זכאי לשיקום באחת המסגרות השיקומיות של קופת החולים בו הוא מבוטח. משך השיקום המקסימלי הוא עד שלושה חודשים אלא אם כן הוא מיצה את פוטנציאל השיקום שלו קודם לכן או נמצא שאינו בר שיקום.

מנהל פורום גריאטריה