שאלה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/08/2012 | 12:44 | מאת: בת

למר שפר שלום יש לי אמא חולת אלצהיימר . היא נמצאת בביתה עם מטפלת. אני מחפשת מרפאה בעיסוק שתעסיק אותה לפחות פעם בשבוע לכמה שעות. אולי זה ישפר את מצב רוחה.ראיתי פעם תוכנית טלויזיה שיש מרפאות שעובדות בתחום והם מדווחות על הצלחה. אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקום רלוונטי

11/08/2012 | 14:17 | מאת: אילן שפר

שלום אני לא מכיר מרפאות כאלה ובכל מקרה הפתרון הוא לדעתי לא פעם בשבוע למספר שעות ולו רק משום שלאימך לא תהיה סבלנות למספר שעות, הדבר שנכון לעשותו הוא שהמטפלת שלה תקבל הדרכה מתאימה וכך היא תוכל להעסיק אותה כל יום ואפילו כמה פעמים ביום לפרקי זמן קצרים בהתאם למידת הסבלנות שלה, הערנות, מצב הרוח ועוד. האם ניסית לפנות למרפאה בעיסוק בקופת החולים? אני יודע שקיימת אפשרות של ביקור לצורך הדרכה כפי שציינתי. מקום נוסף שאת יכולה להעזר בו זוהי עמותת עמד"א, (טלפון 8889* )יש להם בין היתר ערכה מצויינת שבדיוק מתאימה למה שאת מחפשת ובמקומות מסויימים הם אף שולחים מתנדבים שיעבדו עם המטופלים ומטפליהם על אותה ערכה.

מנהל פורום גריאטריה