הזיות אצל מבוגרת בת 82

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/07/2012 | 22:10 | מאת: דניאלה

סבתי בת 83 ועד לפני מספר חודשים היא תפקדה בצורה נורמאלית לחלוטין. לפני מספר שנים סבתי עברה אירוע מוחי,יצאה מזה וחזרה לעצמה כרגיל. אך לפני מספר חודשים התחילה להזות דברים. לדוגמא,היא מסתכלת על תמונה ורואה את האנשים בה כאנשים חיים והיא מודאגת מזה שהם לא מגיבים לה. הייתה תמונה של הנין שלה-תינוק שהא מחזיקה בידה,היא מדמיינת שהתינוק לא אוכל,לא שותה והיא מספרת לי בשיחה טלפונית שהיא מחזיקה אותו בידה והוא פשוט לא רוצה לאכול.הגענו לביתה וראינו שהתמונה נמצאת במיטתה בטענה שהתינוק ישן לידה כל הלילה, ליד התמונה ראינו בקבוק,צלחת, ביסקוויט וכפית כאשר היא טוענת שניסתה להאכיל אותו והוא לא רצה. היא מסרה לי את התמונה בטענה שאני אקח את התינוק לאמא שלו. סבתי מקבלת המון תרופות בו זמנית. ברצוני לדעת מה יכול להפסיק לה את הדמיוניות ולהחזיר אותה למצב תפקוד נורמאלי.. אשמח אם תוכל לענות לי כמה שיותר מהר ולתת לי אפשרויות לפתרון. תודה מראש :)

14/07/2012 | 22:21 | מאת: דניאלה

שכחתי להוסיף, ההזיות אצלה הן לא קבועות יש רגעים שהיא הוזה ויש רגעים שהיא מתנהגת נורמאלי.אך בזמן האחרון ההזיות תקופות יותר. רציתי גם להוסיף, סבתי גרה בבית קרקע כאשר יש לו 2 קומות היא גרה בקומה התחתונה ובקומה העליונה גר הבן שלה-דוד שלי. הוא דואג לה ונמצא אצלה מספר רב של שעות ביום. כאשר הוא עולה בחזרה לביתו.ישנם מצבים שבהם היא עולה אליו ומתחילה להתפרץ עליו, היא רואה אותו כבעלה. סבי נפטר לפני מספר שנים. כאשר היא מתפרצת היא חושבת שהוא בוגד בה כי הוא לא נמצא איתה בביתה והיא תוקפת אותו מילולית. אבקש ממך להסביר לי ממה זה נובע ואילו אפשרויות לטיפול קיימות. תודה מראש :)

מנהל פורום גריאטריה