הרפס זוסטר לבן 92

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/07/2012 | 05:58 | מאת: דב

לפני למעלה מחודש אובחן אצל אבי, הרפס זוסטר. עם התגברות הכאבים קיבל depalpt 200 mg ו fenta 12mcg לפני כמה ימים נוסף percocet 5 mg מזה 4 ימים הוא נמצא במצב של תשישות, מתקשה להיות ער, מתקשה מאוד בהליכה ואינו יכול להתרכז ורוצה רק לישון. עם הופעת התשישיות הפסקנו את ה percocet .אודה לעצתכם

13/07/2012 | 21:55 | מאת: אילן שפר

דב שלום התופעות שאתה מתאר עלולות להיות גם של הפנטה, מעבר לזה השאלה האם הוא נוטל תרופות נוספות שקשורות למערכת העצבים (שינה , הרגעה) ואז ייתכן שהשילוב עם הפנטה מגביר את ההשפעה על ערנות, ניידות וכד'. כדאי כמובן לראות מה קורה עם בדיקות דם רלבנטיות (המוגלובין, חלבון, בלוטת תריס, B12). חשוב לזכור שעצם כל מה שהוא עובר ובעיקר הכאבים עלולים לגרום לתשישות, אני מניח שיש גם מחלות רקע נוספות שגם כן משפיעות.

מנהל פורום גריאטריה