הזעה וריח זיעה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/05/2012 | 22:17 | מאת: אסף

שלום , רציתי לשאול למה קשישים פחות מזיעים ולמה מורגש אצלהם גם ריח פחות חריף של זיעה מאדם צעיר ?? אם אתה יכול להרחיב קצת מעבר לשינוי הורמונלי .. תודה !!!

07/05/2012 | 00:10 | מאת: אילן שפר

אסף שלום עם הגיל נהרסות חלק מבלוטות הזיעה לגמרי ובחלק אחר יש שינויים ניווניים של הבלוטות כך שבסופו של דבר מס' הבלוטות הפעילות יורד וכך יורדת כמות הזיעה המופרשת. לגבי ריח הזיעה - באופן רגיל יש בגוף האדם שני סוגי זיעה. "זיעה על בסיס מים, שנקראת זיעה אקרינית, שמופיעה בגב, בראש או ברגליים ונחשבת לזיעה מקררת, וזיעה אפוקרינית, (שמתפתחת בגיל הבגרות המינית), כשבלוטות הזיעה מתחילות להפריש מין נוזל חלבי שמנוני ונטול ריח, שמופיע בבית השחי ובאזור הערווה. התערובת של הזיעה המימית והזיעה השמנונית יוצרת סביבה נוחה לגידול חיידקים מסוימים ואם לא שוטפים את ההפרשה הזו מדי כמה שעות, מתחילות להיווצר במקומות האלה (שבדרך כלל אינם "מאווררים" מושבות של חיידקים שיוצרות את ריח הגוף והזיעה. היות שבגיל המבוגר כמות הזיעה פוחתת הרי שם תופעת הריח החריף של זיעה פוחתת גם היא.

מנהל פורום גריאטריה