שאלה לגבי סבא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/04/2012 | 08:12 | מאת: גליה

סבא שלי בן 89 אובחן כסובל ממחלת הסרטן בערמונית והרופאים אומרים שהסרטן התפשט לשלד. סבא אינו הולך, ונמצא בכסא גלגלים ובמיטה לרוב. הישיבה שלו כפופה, גם במיטה הוא מכופף בצורת C . בחודש האחרון, משהו בדיבור שלו השתנה, נשמע כאילו הגרון שלו מלא בנוזלים/ליחה והוא כאילו מגרגר תוך כדי דיבור. הדיבור שלו השתבש לגמרי.. אנחנו לא מבינים מה הוא אומר. יש רופא שמגיע אליו לביקורי בית, וכשהעלתי את נושא הדיבור, הוא משך בכתפיו וזרק את האשמה על הסרטן. אני יודעת שבגיל כזה ומצב שלו כבר אין מה לעשות לגבי הסרטן, אבל אני מאוד רוצה להקל עליו כמה שאפשר, וזה פשוט הורס אותו, הוא מאוד עצבני כי לא מבינים אותו, מתרגז על המטפלת שלו ועל המשפחה. מה זה יכול להיות? למי לפנות? אני אובדת עצות. אשמח לתשובה, ותודה רבה מראש. גליה.

21/04/2012 | 13:37 | מאת: אילן שפר

גליה שלום בעיות רפואיות שקשורות לדיבור / גרון / ליחה יכולות להתאים לבדיקה של רופא אף אוזן גרון.

02/05/2012 | 12:33 | מאת: אורית

אני מבינה מדבריך שהסיכויים להשפיע על מצבו הבריאותי קטנים, אם כך מה יכול לעודדו מבחינה נפשית? האם יש מי שאיתו במהלך היום יום? האם הוא לבד? האם הוא זקוק לחברה? לטיפול צמוד? איך רמת תפקודו?

02/05/2012 | 22:41 | מאת: גליה

לצערי זה לא רלוונטי יותר, הוא נפטר ביום שבת האחרון. אני מעריכה את העזרה.

מנהל פורום גריאטריה