בלבול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/04/2012 | 19:28 | מאת: לילך

שלום, דודתי בת ה83 נפלה וקיבלה מכה בצד שמאל של הראש שכתוצאה מהמכה נהיה לה חתך וירד דם מעל הגבה השמאלית. אושפזה למשך 3 ימים כאשר בדיקות סיטי ראש היו תקינות ללא ממצא חריג. כשחזרה לביתה אתמול טוענים אחותה והמטפלת שלה שהיא מגלה בלבול, למשל קוראת לאחותה בשם המטפלת כששואלת אותה- מי אני? עונה את שמה של המטפלת,כך גם עם אחותה השניה ומצד שני כן זיהתה את בעלה של אחותי. בנוסף הם אומרים שהחלה לזמזם שירים ישנים שהיו מלפני שנים רבות לפני שעלתה לארץ . כך שלפעמים היא יותר כאן ועכשיו ולפעמים מגלה בלבול. גם קמה אמש לבד לשירותים בלילה למרות שאף פעם לא עשתה זאת ויודעת שהמטפלת צריכה לבוא איתה ובמזל זו הרגישה וקמה מיד אחריה. שאלותיי הן: 1.הסיבה לבלבול ולהתנהגות הזו ? 2.האם זה נשמע שיכול להשתפר לטובה ושהיא תחזור לעצמה או שמפה זה רק חלילה יורד? 3.מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להיות יותר כאן ועכשיו ולשפר את מצבה מבחינת הזיכרון ובכלל? תודה רבה לילך

12/04/2012 | 11:22 | מאת: אילן שפר

לילך שלום דודתך עברה שני ארועים טראומטיים: האחד נפילה וחבלת ראש והשני אשפוז (גם אם הוא יחסית קצר). הבלבול שאת מתארת עלול לנבוע משני הדברים שציינת. השאלה כמובן מה היה מצבה קודם לאשפוז? האם גם קודם לכן היו ארועים של בלבול? במידה שהבלבול נובע רק ממה שעברה הוא אמור לחלוף ולא להחמיר. אם לא יחול שינוי במצבה (במידה שקודם לכן היתה צלולה לחלוטין) כדאי לקחת אותה לבדיקה חוזרת, לעיתים חבלת ראש עלולה לגרום לדימום פנימי איטי שלא רואים מיד ואז עושים ct חוזר כדי לשלול דימום כזה. חשוב כמובן לשלול גורמים נוספים כמו לדוגמא חוסר במלחים, תפקוד לקוי של בלוטת התריס, תרופות ועוד.

מנהל פורום גריאטריה