ממש מודאגת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/01/2009 | 13:30 | מאת: ממש מודאגת

שלום רב, אמי בת 71 ולאחרונה הדרדר מצבה הנפשי. היא מבולבלת מאוד, אינה יכולה להחליט, טוענת שהמוח שלה רדום, מצויה בחרדה וישנה ירידה משמעותית במצבי הרוח שלה.היא בוכה המון ולפי דעתי משכנעת את עצמה שיש לה כל מיני מחלות. רופא המשפחה פותר את בעיותיה עם כל מיני כדורים למיניהם. מה עלי לעשות????

11/01/2009 | 21:39 | מאת: אילן שפר

שלום לבת המודאגת אם אני מבין נכון, את מתארת בעיקר סימנים של חרדה ודכאון אצל אימך, בנפרד או יחד עם סימפטומים נוספים כמו בלבול לדוגמא. לא ברור לי אם ההתחלה של מה שאת מתארת הייתה פתאומית, אם כן, בדרך כלל תהיה לזה איזושהי נקודת התחלה וסביר להניח שמשהו גרם לזה, כדאי לנסות ולברר מה עלול היה בזמן מסויים לגרום לאימך להרגיש כמו שהיא מרגישה, זה בהחלט עשוי לעזור בטיפול. אם מדובר בתהליך שאינו חדש ורק הולך ומחמיר, לא תמיד נדע מתי ואיך הוא התחיל. (כפי שציינתי כבר בתשובות קודמות בפורום, לעיתים אפילו תרופות עלולות לגרום את מה שאת מתארת או להחמיר מצב קיים). בכל מקרה אני חושב שצריך לבצע לאימך ברור ראשוני, בעיקר בדיקות דם ו ct של הראש ולאחר מכן הערכה גריארטית כוללת. מאחל לכם הרבה בריאות.

מנהל פורום גריאטריה