טיפול כרוני משמר עבור מטופל שאינו בעל פוטניציאל שי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/12/2011 | 23:19 | מאת: חיים

שלום רב, שאלתי היא כזו: האם אדם כבן 80 אשר אינו מוגדר כבעל פוטנציאל שיקומי, ושמטופל בבית המשפחה ולא במוסד, זכאי שיינתנו לו טיפולי פיזיותרפיה משמרים על ידי פיזיותרפיסט מוסמך (מטעם הקופה), או שמא מרגע שהוגדר כלא שיקומי הנטל על ביצוע טיפולים אלו (טיפול תנועתי, תרגול הליכה) נופל על כתפי המשפחה (אשר מטפל מטעמה \ בן משפחה, עובר הדרכה בנושא על ידי הפיזיותרפיסט)? ברצוני לדעת האם החוק או נוהלי הקופה מחייבים את הקופה לספק פיזיותרפסיט למתן טיפול משמר כרוני (לא שיקומי) גם לחולים שאינם בעלי אופק שיקומי. תודה.

27/12/2011 | 19:52 | מאת: אילן שפר

חיים שלום קיימת מכסה שנתית של טיפולי פיזיותרפיה למטופלים המוגדרים כרוניים, אם איני טועה המכסה היא 12 טיפולים לשנה!! ייתכן שלבעלי ביטוחים משלימים ישנה זכאות (בתשלום מסויים) לטיפולים נוספים. בכל מקרה ברור שכמות כזאת של טיפולים אינה מספיקה, גם אם מדובר על פיזיותרפיה משמרת. כדי שתרגול יהיה יעיל ולא משנה מה הוא כולל, הוא צריך להעשות מדי יום ולפעמים כמה פעמים ביום, ברור שמערכת הבריאות לא מסוגלת לעמוד בתדירות כזו של טיפולים והיות שכך הפתרון היחיד הוא הדרכת מטפלים ובני משפחה לבצוע תרגילי פיזיותרפיה למטופלים כרוניים

מנהל פורום גריאטריה