האם כדאי להעביר את אמי לזונדה והאם זה הפיך?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/12/2011 | 15:23 | מאת: מירי

אמי, בת 82, מאושפזת במעמד של סיעודי מורכב לאחר קטיעת אצבעות ברגל סוכרתית. מקבלת עירויי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים חזקים ביותר ולאחרונה אינה אוכלת. בגלל משככי הכאבים החזקים אינה במצב לשיחה. הציעו לי במוסד לשקול האכלתה בזונדה. האם כדאי לעשות זאת, מה הסיכונים בכך והאם יש בעיות בגמילה מזונדה לאחר כמה ימים? האם זה מחייב את קשירת ידיה כדי שלא תוציא את הזונדה?

23/12/2011 | 14:44 | מאת: אילן שפר

מירי שלום תזונה מספקת היא אחד התנאים ההכרחיים להחלמה של אימך, היות שהיא אינה אוכלת יש צורך לספק לה את המזון בצורה אחרת - דרך זונדה לדוגמא, כפי שרופאי המחלקה מציעים, זו דרך שכיחה למדי במצבים כאלה. למרות שזוהי דרך האכלה שגורמת אי נוחות רבה מאוד לחולה. הסיבוך העיקרי הוא תזוזה של הזונדה ממקומה וכניסת אוכל לקנה הנשימה ולריאות, מצב העלול לגרום לדלקת ריאות עקב אספירציה של המזון.גמילה מזונדה לאחר כמה ימים בד"כ אינה בעייתית, תלוי כמובן במצבה הכללי וביכולתה לאכול דרך הפה.קשירת הידיים במידה שהמטופל מנסה לשלוף אותה היא לצערי לעיתים צעד די הכרחי בעיקר משום הסיבוך שהזכרתי הכרוך בתזוזה של הזונדה ממקומה.

מנהל פורום גריאטריה