צלילות ודמנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/12/2011 | 22:41 | מאת: איציק

את אבי בדק רופא נוירוגריאטר וכתב לאחר בדיקה יסודית בחוות הדעת שלו שמצד אחד שהוא סובל מדמנציה מתקדמת ומאידך שהוא צלול. האם קיים מצב כזה?? אבי בן 92. אבי ביצע את כל הפעולות שנתבקש אבל בשאלות הקשורות לזיכרונו לא תמיד השיב נכון. מודה לתשובתכם מודה לתשובתך

17/12/2011 | 00:00 | מאת: אילן שפר

איציק שלום לא ממש ניתן להשוות בין שני המצבים שאתה מדבר אליהם בעיקר משום שלמונח צלול או צלילות דעת (מונח שנעשה בו שימוש משפטי כשמדובר על כתיבת צוואה לדוגמא) בעצם משמעות רפואית מדוייקת אם בכלל, צלול = לא מטושטש, ברור, מובן; מיושב, שקול, בעוד דמנציה היא מונח רפואי שמשמעותו ירידה קוניטיבית / שכלית הפוגעת ביכולות תפקוד שונות של האדם הסובל ממנה. בעקרון אדם שאובחן כסובל מדמנציה מתקדמת לא יכול להיות מוגדר כצלול במובן המלא של המילה, לכאורה קיימת סתירה בין השניים אבל מאוד תלוי באיזה הקשר מדובר. (אני חושב שיעניין אותך לחפש תשובה גם באתרים העוסקים בענייני משפט).

מנהל פורום גריאטריה