בית רבקה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/01/2009 | 23:06 | מאת: רחלי

אמי עברה לפני תשעה ימים ניתוח גב והעבירו אותה אתמול לבית רבקה לשיקום ואני מאד מצטערת שהעבירו אותה לשם המקום ממש מגעיל אוכל מגעיל הרופאה נמצאת שם עד שעה שלש ולאחר מכן אין רופאים כל החולים הם סעודיים אמי לפני הניתוח תיפקדה רגיל ערכה קניות לבד וטיפלה באבי. ישר שעברה לבית רבקה הלכו איתה בהליכון רבעש שעה ושאר היום במיטה אני רוצה להוציא אותה משם האם אני יכולה ולא יעשו לי בעיות אני מעדיפה להביא אותה אלי הביתה ולשקם אותה עד שתעמוד על רגלייה.

07/01/2009 | 01:32 | מאת: אילן שפר

רחלי שלום ראשית אני מצטער שזו הדעה וזו ההרגשה שלך לגבי הטיפול שאימך מקבלת בבית רבקה, אני מציע שתפני לאחראי/ת המחלקה בה היא מאושפזת ותעלי את טענותייך. באשר להוצאתה של אימך הביתה, מבחינת בית החולים אני מניח שלא תהיה כל התנגדות אולם עלייך לקחת בחשבון לפחות שני גורמים שבלעדיהם המעבר הביתה לא יהיה נכון ואפילו מזיק: תנאי חובה הוא מטפל או מטפלת ל24 שעות, לפחות עד שאימך תחזור לרמת עצמאות שתאפשר צמצום שעות הטיפול. מנסיוני, קחי בחשבון שעזרה או טיפול שלך ושל אביך באימך הם מראש מוגבלים למרות שאני משוכנע שאתם מלאי רצון טוב, חובה שתהיה בבית מטפלת לכל שעות היממה. הדבר השני, חשוב לא פחות, הוא לברר מראש אילו שרותי שיקום קופת החולים באזור המגורים של אימך תוכל לספק ובאיזו תדירות. בהנחה שלפחות שני התנאים האלה מתקיימים אני מניח שניתן לנסות ולשקם את אימך בבית בהצלחה והרבה בריאות

07/01/2009 | 21:04 | מאת: חיפאית

בקשר למה שרחלי כתבה: את בית רבקה אינני מכירה , אבל אני יכולה להעיד שגם במוסדות סיעודיים אחרים, כאשר יש צורך, כחלק משיקום (לאחר ניתוחים, לאחר אירוע מוחי ועוד) להוליך את המשוקם בהליכון, לא מקדישים לכך יותר מכמה דקות פעם אחת ביום בלבד. יש לי נסיון עם שני מקומות וזה המצב. בוודאי שהיה יעיל יותר(בהתחשב גם ביכולת המשוקם) לעשות זאת 3 פעמים ביום אם המשוקם מסוגל ויש לו מוטיבציה, כל פעם כמה דקות. הבעיה שאין בדרך כלל מספיק כח אדם , וזו התוצאה. ברור שזה עניינים של חסכון בכסף, עניין כלכלי, ולא מעבר לכך. פנייה לאחראית הסיעוד או לרופא אחראי לא יעילה לרוב מכיוון שזה כוח האדם המצומצם העומד לרשותם ומספר הזקוקים לשיקום הוא גדול. גם מבחינת הצוות הסיעודי העומד לרשות החולים , לרוב יש בעיה עם זה. מחלקה שיש בה כ-30 חולים, כולם סיעודים, נשארת בלילה עם 2 מטפלים . לעיתים הם שניהם עסוקים בטיפול בחולה אחד, ואחרים יכולים לצלצל ולצלצל...[ גם בענייני מזון, אתן לך דוגמה קטנה: מדברים כל כך הרבה על החשיבות של ירקות ופירות. באחד המוסדות, שנחשב יחסית לטוב, היתה בת משפחתי, ואני יכולה להעיד שהפרי היחיד שקיבלו ביום - כארוחת עשר, למשל: 1/2 תפוח, או אגס , או ... ושלא נדבר על מצב הפרי, איך הוא נראה.. היה לי מקרה שביקשתי עבורה תפוח שלם ואמרו לי שאין מספיק לכולם. ללא תמיכה של בני משפחה, אם זה בפירות, אם זה בלימון להוסיף לכוס התה, ועוד הרבה דברים שאפשר לספר, זה ממש לא משמח.

18/01/2009 | 12:55 | מאת: א

שלום רב חמתי עברה אירוע מוחי מאוד קשה והיא משותקת בכל צד שמאל רציתי לדעת לאיזה מקום עדיף לקחת אותה: לבית לוינשטיין או לבית רבקה בפ"ת אודה לכם על תשובתכם א

18/01/2009 | 21:11 | מאת: אילן שפר

א. שלום למיטב ידיעתי רמת הטיפול השיקומי טובה וזהה בשני המקומות. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה