חולה סיעודי וחולה תשוש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/11/2011 | 20:06 | מאת: חנה

אבקש לדעת מה ההבדל בין חולה המוגדר כסיעודי לבין חולה המוגדר כתשוש ( לא נפשי) ? האם לצורך קבלת קוד אשפוז בבית אבות פונים למשרד הבריאות במקרה של חולה סיעודי ולמשרד הרווחה במקרה של חולה תשוש ? בתודה מראש חנה

09/11/2011 | 13:55 | מאת: אילן שפר

חנה שלום חולה סיעודי הוא אדם שאינו נייד באופן עצמא וזקוק לעזרה רבה מאוד עד מלאה בפעולות היומיום כמו רחצה, אכילה, הלבשה ובד"כ אינו שולט בסוגרים. במקרה זה הפניה היא למשרד הבריאות. אדם תשוש הוא נייד, שולט על סוגרים וכזה הזקוק לעזרה מסויימת, בד"כ קלה בפעולות היומיום, במקרה זה הפניה היא לרווחה.

מנהל פורום גריאטריה