רעד וצמרמורות קור

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/10/2011 | 22:18 | מאת: יהודית

לאמא בת 77 איבחנו אלצהיימר לפני שנתיים וחצי. לאחרונה היא מתלוננת כל הזמן שקר לה מאד והיא ממש רועדת, לאחר שמכסים אותה במשהו חם יותר, היא מזיעה כולה והמטפלת נאלצת להחליף לה בגדים 3 פעמים בלילה. שאלתי היא האם זה קשור ישירות למחלה או שזו אולי תופעת לוואי של אחת התרופות שהיא נוטלת? והאם אפשר לעזור לה?? מודה מראש על תשובתך המלומדת. בכבוד רב, יהודית

04/10/2011 | 14:51 | מאת: אילן שפר

יהודית שלום לתופעה שאת מתאר אין קשר לאלצהיימר, יחד עם זאת כדאי לדעת שתלונות של אנשים הסובלים מדמנציה לא תמיד קשורות למה שבאמת מציק להם, הם יכולים לדוגמא להתלונן על כאבי בטן כאשר הסיבה האמיתית אי איזושהי אי נוחות שלאוו דווקא קשורה לבטן, כך גם עם תחושת קור. בכל מקרה כן צריך לבדוק אם משהו בכל זאת אינו כשורה, אני הייתי מציע להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי בדיקות דם ושתן כדי לשלול זיהום שאולי גורם לזה. ליקוי בתפקוד בלוטת התריס יכול גם כן לגרום לזה. האם מדדתם לה חום?? (אם הרעידות הם גם בפה לא למדוד חום בפה אלא בפי הטבעת) ייתכנו מצבים של גלי חום דווקא בלילה. הזעה יכולה להיות ביטוי לירידת חום או פשוט לכיסוי עודף שגורם לזה. אני לא מכיר תרופות שגורמות למה שאת מתארת אבל אם תרשמי לי מה היא לוקחת ניתן לבדוק זאת. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום גריאטריה