שאלה בנושא DOPIKAR

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/08/2011 | 19:54 | מאת: נויה

שלום, אבי בן 78 גורר רגליים בזמן האחרון. הוא עצמו חש שהשרירים חלשים. הומלץ לו לקבל DOPIKAR על סמך בדיקת שרירי הזרועות והליכה בצעדים קטנים. מינון התרןפה: 3 פעמים ביום רבע כדור. משקראתי על תופעות הלוואי אני חוששת שיטול את הכדור, אולם מצד שני אני רוצה להחזיר לו את כושר הנידות כפי שהיה בעבר. אודה לעצתך,נויה

27/08/2011 | 12:09 | מאת: אילן שפר

נויה שלום כל תרופה מעצם היותה חומר כימי שמוכנס לגוף עלולה לגרום לתופעות לוואי(אפילו אקמול), קלות יותר, קשות יותר ובסבירויות שונות, יחד עם זאת חשוב לזכור שכל גוף באופן מגיב שונה לתרופות וכמובן שלא כל תופעות הלוואי המצוינות בעלון התרופה אכן יקרו. במרבית המקרים תופעות הלוואי של תרופות הן קלות מוגבלות בזמן, (יחלפו תוך מספר ימים) והפיכות. אי אפשר כמובן לדעת מראש כיצד יגיב בן אדם מסויים לתרופה מסויימת עד שהוא נוטל אותה. מינון התרופה גם הוא יכול להשפיע על הופעה של תופעות לוואי וישנן תרופות שהלקיחה שלהן היא הדרגתית (כמו הדופיקר) - מתחילים במינון נמוך יחסית, רואים מה התגובה ובהתאם לכך ממשיכים. (חשוב גם לזכור שכל התרופות עוברות תהליך בדיקה ממושך וקפדני לפני צאתן לשוק). השיקול בהחלטה האם לקחת תרופה מסויימת הוא כמובן התועלת שהיא עשויה להביא למטופל ובכל מקרה אם אכן יש תופעות לוואי שהמטופל אינו סובל ואינן חולפות ניתן להפסיק את התרופה או להוריד את המינון, תופעות הלוואי יחלפו עם הפסקת הטיפול. הדופיקר היא תרופה "ותיקה" וייתכן מאוד שתהיה יעילה בטיפול באביך, היה ולא, הרופא תמיד יוכל לשנות טיפול.

27/08/2011 | 16:00 | מאת: נויה

ראשית, תודה רבה על התשובה המפורטת. האם דופיקר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך? ראיתי שהוא ניתן לטיפול בפרקינסו, האם תיתכן מחלה ללא רעד בגפיים? שוב תודה, נויה

מנהל פורום גריאטריה