תסמונת מוח אורגנית.(הסתיידות במוח).

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/08/2011 | 20:28 | מאת: שלומי

מוריש רשם צוואה ע"י עו"ד (נוטוריון) בתאריך מסוים. ולאחר כ- 3 חודשים. נתגלה אצלו ע"י צילום c.t שהינו סובל מתסמונת מוח אורגנית.(הסתיידות במוח). האם ניתן לבטל צוואה בשל כך. ולומר שסבל כבר בזמן עריכת הצוואה. דהיינו לחזור כ- 3 חודשים אחורה... אע"פ שלאחר הצילום c.t המשיך להתנהג כעצמאי וללא שום שינוי. וכול זאת נתגלה לאחר פטירתו ע"י רופא המשפחה מתוך תיקו הרפואי. כ-5 שנים לאחר עריכת הצוואה. אודה לכלל הצוות לתשובתכם המהירה....

25/08/2011 | 14:19 | מאת: אילן שפר

שלומי שלום צריך להפריד בין שני דברים: ממצאים בct ומה שאתה מכנה "תסמונת" שכשמה כן היא - אוסף של סימנים/ התנהגויות אצל אדם מסויים ולא רק ממצאי ct. אתה עצמך אומר שאותו אדם המשיך להיות עצמאי וללא שום שינוי.בעצם, ייתכן מאוד שאותם ממצאים היו שם גם קודם לכן, זה עדיין אינו אומר דבר לגבי צלילותו ו/או יכולת השיפוט שלו ו/או כשירותו לרשום צוואה.בכל מקרה אני מציע לך לפנות ליעוץ משפטי ב"יד ריבה" להלן הקישור http://www.yadriva.org.il/

מנהל פורום גריאטריה