סטטוס סיעודי מורכב - הבדלים בין קופות חולים?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/07/2011 | 03:32 | מאת: אמיר

אימי הוכרה כחולה במצב סיעודי מורכב/רפואי ובהתאם אושפזה בבית חולים סיעודי במחלקה מתאימה על חשבון קופת חולים (עם השתתופת של 100 ש"ח ליום). ההכרה לא הלכה בקלות - למרות המלצה ברורה של בית החולים, זאת מאחר וקופת חולים כללית מנסה לחסוך. הבנו שבקופות חולים אחרות כגון מכבי ומאוחדת הגישה פחות מחמירה. מאחר ובכל חודש אמא תיבדק על ידי רופא הקופה שהאינטרס הברור שלו הוא "להוכיח" שמצבה הוטב והיא כבר לא סיעודית - מורכבת - האם יש טעם לעבור קופת חולים למרות המצב הרפואי המסובך?

30/07/2011 | 00:29 | מאת: אילן שפר

אמיר שלום הקריטריונים להגדרה של חולה כסיעודי מורכב נקבעים על ידי משרד הבריאות ולא על פי החלטה של קופת חולים זו או אחרת ראה בקישור הבא http://www.health.gov.il/download/ng/N033-1.pdf לגבי מעבר לקופה אחרת זו כמובן החלטה שלך אבל קח בחשבון שעקב מצבה של אימך (איני יודע מהו)עלולות לחול מגבלות שונות מבחינת כיסוי ביטוחי בקבלה לקופת חולים אחרת, אני לא משוכנע שזה יהיה הפתרון הנכון משום שאם מצבה הרפואי ישתנה בהמשך ייתכן שהיא לא תוגדר כסיעודית מורכבת גם באותה קופת החולים אליה תעבור.

מנהל פורום גריאטריה