אבא בן 97

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/07/2011 | 07:09 | מאת: אלי

שלום רב, אבא בן 97 דמנטי עם סיעוד מלא. מסרב לשתות / לאכול. היה מאושפז בגין תשישות 3 שבועות. לא קיבל זונדה (אי אפשר להכניס דרך האף). כרגע נמצא בבית שבוע מאז האישפוז לא אוכל לא שותה . מה עושים . ממש אנחנו חסרי אונים ?

10/07/2011 | 23:31 | מאת: אילן שפר

אלי שלום אתה מעלה שאלה לא פשוטה. בעיקר אולי מבחינה אתית ולאוו דווקא טכנית משום שמעבר לזונדה קיימות אפשרויות הזנה כמו "פג" - הזנה ישירות לקיבה, או הזנה/ מתן נוזלים לתוך הוריד. השאלה, לפחות כפי שאני רואה אותה היא מה אתם כמשפחה רוצים עבור אביכם בשלב זה של חייו,

מנהל פורום גריאטריה