מה ההבדל בי נוירולוג לגריאטר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/12/2008 | 20:16 | מאת: מיכל

הזמנתי טור לרופאה נוירולוגית ,מנהלת יחידת זכרון. מה ההבדל ביכולת האבחון והטיפול בינה לבין גריאטר או פסיכיאטר גריאטר???

10/12/2008 | 20:38 | מאת: אילן שפר

מיכל שלום מדובר בשתי התמחויות שונות ברפואה אם כי יש חפיפה מסויימת ביניהם. נוירולוג הוא מומחה בכל הקשור למערכת העצבים, גריאטר הוא מומחה ברפואה של הזקנה. היות שמערכת העצבים ככל מערכת אחרת בגוף עוברת שינויים בזקנה, הרי שנוירולוג יכול כמובן לאבחן ולטפל, זה בדרך כלל יהיה בצורה יותר ממוקדת, בזכרון לדוגמא. הערכה של גריאטר, במרבית המקרים, תקיף יותר תחומים אצל המטופל הקשיש, כיצד ירידה בזכרון משפיעה על תחומים אלה ומה ניתן לעשות. כל טוב והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה