חום ובלבול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/06/2011 | 21:46 | מאת: קרן

אבא שלי בן 88. כאשר הוא סובל מחום ומקבל אנטיביוטיקה בשל כך, הוא סובל מבלבול והזיות. הוא לא מכיר את הסובבים לו ולא מזהה את המקום בו הוא נמצא. לאחר זמן תופעות אלו מתחילות לפוג והוא חוזר לתפקוד רגיל. שאלתי היא מדוע חום גורם לו לתופעות אלו (אפילו חום נמוך יחסית של 37.7 מעלות) ומה ניתן לעשות כדי למנוע זאת וכדי לצמצם את הממדים של הבלבול?

14/06/2011 | 13:59 | מאת: אילן שפר

קרן שלום אחת התופעות השכיחות אצל אנשים מבוגרים בעלית חום, היא בלבול והזיות, גם אם מדובר בחום של 37.7.הדבר נגרם כתוצאה מ"שיבוש" זמני במערכת העצבים המרכזית.שתי הסיבות העיקריות לעלית חום אצל קשישים הן דלקות ריאה ושתן וכמובן שיש לנסות למנוע דלקות כאלה, אם מדובר לדוגמא בדלקת ריאות הרי שמניעת שכיבה ממושכת ופיזיותרפיה נשימתית שגרתית עשויות למנוע זאת.

מנהל פורום גריאטריה